15. mája 2015

Yorran - potrebuje aj vašu pomoc!

Poznáte Kickstarter alebo jeho českú obdobu startovač? Nie? Tak, jedná sa o portál kde ľudia zverejňujú svoje projekty na ktorých dokončenie/ vydanie potrebujú vašu pomoc. Nedávno sa objavil aj jeden český autor s nádejne vyzerajúcim fantasy dielom s názvom Yoran. Tento autor sa volá Jan Dobšenský a potreboval by aj našu pomoc. Dielo podľa môjho názoru vyzerá sľubne a sám som už určitou čiastkou prispel! Ešte som nespomenul že za prispetie dostanete odmeny a to či už vo forme podpísaného výtlačku alebo rôznych iných vecí. Pre viac informácii mrknite odkaz.


Viac info a možnosť podporiť - tu!




Anotace: 

Yorrân je epická fantazy odehrávající se na rozsáhlém území fiktivního světa. Není to příběh jediného ústředního hrdiny, i když pověstnou červenou nití knihy je putování chlapce, mladíka a později muže rozlehlým neznámým světem. Sledujeme ho, když se jako mladý muž vydá na dalekou plavbu za hranice známého světa. Bohužel v divočině svou loď ztratí a čeká ho spolu s jeho druhy dlouhý a nebezpečný návrat domů. Osud tomu však chce, že i v tom divokém, primitivním světě zažije příhody a potká lidi, kteří zásadním způsobem ovlivní jeho životní pouť. Kvůli lásce k domorodé princezně se zaplete do války, která vyvrcholí válečným střetem tvou odlišných světů. V nemilosrdné válce o bytí a nebytí sice získá první válečné zkušenosti a jméno, ale ztratí mnohem víc. Přichází o své iluze, o lásku, a aniž to tuší i o domov. V závěru knihy jej opustíme, krátce před jeho návratem do rodného města, zklamaného a bezradného.

Na pozadí této základní dějové linie se čtenář začne seznamovat i s dalšími postavami pocházející z odlišných ras a národů, jejichž životní příběh se s poutí hlavního hrdiny několikrát prolne. Jejich osudy jsou již načrtnuty stručněji, ale přesto právě jejich dobrodružství pomáhají čtenáři postupně odkrývat a chápat obraz zprvu velmi nejasného Yorrânova světa.

Poslední dějovou linií, která je zatím naznačena jen ve velmi jednoduchých a neostrých konturách je tajemný národ kočovníků, který zdolává jeden obranný val za druhým a postupně si podmaňuje jednotlivá království. Nájezdníci se však chovají velmi podivně a vypadá to, že motivem jejich výbojů není bohatství ani územní zisky. Vypadá to, že něco hledají. Co to je? Co je skutečnou příčinou jejich příchodu? Kdo vlastně řídí jejich ničivé tažení, však nikdo netuší. První kniha tak nabídne čtenáři spíše otázky než odpovědi.


Pre viac info o tomto diele navštívte jeho osobné stránky! - www.yorran.cz


2 komentáre:

  1. Príbeh vyzerá dobre a zaujímavo, rada by som si takúto knihu prečítala :-) Je super, že si sa rozhodol autorovi pomôcť, celkovo je super, že ľudia takto pomáhajú :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Celkovo mám tento princíp rád. Častejšie to poznám skôr u počítačových hier, ale aj pre knihy je to úžasná vec ako pomôcť autorovi a ukázať nakladatelstvím, že o to dielo máme naozaj záujem. :)

      Odstrániť